med Riksteatern våren 2025
Urpremiär 17 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm
Urpremiär 18 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm
Pressvisning 22 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Premiär 25 januari i Askersund.
Urpremiär 25 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm
Sverigepremiär 31 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm
Pressvisning 31 januari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Urpremiär 3 februari i Torsby.
Pressvisning 10 februari, Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Sverigepremiär 14 februari i Kalix.
Urpremiär 3 mars i Nyköping
Turnerar med Riksteatern nu i höst och på Östgötateatern i vår, med premiär 11 januari.
"I repertoaren måste vi alltid tänka på vad som är relevant i den samtid som kommer. För att lyckas med det krävs många filosofiska, politiska och konstnärliga samtal med många inblandade. I repertoaren finns teman som griper tag: kampen för ett värdigt liv, klassfrågor, konsumtions- och civilisationskritik. Jag hoppas att repertoaren talar till en kollektiv erfarenhet och att samtalen fortsätter."
På Riksteatern kan du upptäcka scenkonsten som du tänker dig att den är, så som du alltid drömt att den ska vara och så som du aldrig kunnat förställa dig att den skulle kunna vara.
Med start 2023 är Riksteatern under tre år en del av det europeiska residenset Common Stories med intentionen är att bredda utbudet av berättelser i det samtida Europa. Den tredje och sista ansökningsomgången äger rum hösten 2024 inför residensperioden våren 2025.
Nätverket har funnits sedan 2020 och är en plattform för dig som vill komma i kontakt med andra scenkonstintresserade unga inom folkrörelsen och stärka ungas inflytande i Riksteatern.
Riksteatern Creas vision är att skapa den bästa scenkonsten på svenskt teckenspråk, med och av döva och teckenspråkiga konstnärer och kulturarbetare.
Som första svenska teaterinstitution etablerade Riksteatern redan 1967 en verksamhet som riktade sig till barn och ungdomar. Vi tar fortfarande den unga publiken på stort allvar.
Riksteatern ska främja utvecklingen och spridningen av den samtida cirkusen i hela Sverige. Det gör vi bland annat tack vare landets riksteaterföreningar.
Riksteatern är en viktig aktör i ett antal större internationella projekt. Flera av dem är samarbeten med de nordiska länderna medan andra sträcker sig över Europa och andra delar av världen.
Alla förslag till teaterrepertoaren behandlas av Riksteaterns dramaturgiat.
Just nu behandlas inte inkomna förslag men dramaturgiatet öppnar upp för nya repertoarförslag från och med den 15 augusti 2024 i och med att repertoararbetet för spelår 26/27 då påbörjas.
dramaturgiatet@riksteatern.se
Är du intresserad av att turnera i över hela Sverige och samarbeta med en folkrörelse som består av 36 000 medlemmar i fler än 200 lokala riksteaterföreningar?
Till anmälan
Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.